Zieuwentse kermis

Beste mensen,

De kermis in 2024 staat gepland op zaterdag 01 juni, zondag 02 juni en maandag 03 juni 2024. De attracties zijn allemaal weer ingepland, dezelfde als vorig jaar. Voor zowel de jeugdzeskamp als de volwassenzeskamp hebben we weer uitdagende spellen verzonnen, waarbij iedereen zijn kunnen kan laten zien. We hopen weer op een gezellige en sportieve zeskampstrijd.  

Daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst een “dorpsPUBquiz” georganiseerd voor de vrijdagavond 31 mei in de kermistent. Dit in combinatie met een open podium waarbij tussen de quiz door een aantal Zieuwentse bands met hun live muziek zorgen voor een gezellige onderbreking van de quiz. Voor de dorpsquiz zijn een heel aantal vragen uitgewerkt met diverse onderwerpen. Voor deelname aan de dorpsquiz dient men zich vooraf aan te melden via onze mail [email protected]. Deelname aan de dorpsquiz is € 10,- per team en dient contant betaald te worden bij aanvang van de avond. Het belooft een uitdagende avond te worden en natuurlijk is er ook ruimte voor veel gezelligheid.

Op zaterdagochtend starten we met de kermisviering. Hieraan wordt meegewerkt door de Schutterij, de Harmonie en een gelegenheidskoortje. 

Voorafgaand aan de jeugdzeskamp is op zaterdagochtend om 12.00 uur een presentatie van de jeugdzeskampbuurten op het zeskampveld. De teams nemen ombeurten plaats midden op het veld en zullen zich in enkele minuten presenteren waarbij het betrekken van actuele onderwerpen niet wordt geschuwd.
Daarna zal om 12.30 uur de jeugdzeskamp starten. Deelname aan de jeugdzeskamp is voor kinderen vanaf groep 7 t/m 17 jarigen.
Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 is een luchtkussen opgesteld waarbij deelnemende kinderen getrakteerd worden op een zakje snoep.
Voor groepen 5 en 6 ligt de buikschuifbaan weer klaar. Hiermee zijn vele tegoedbonnen voor de attracties te winnen. 

Op zaterdagmiddag na de prijsuitreiking van de jeugdzeskamp is een nieuw spel bedacht, “Kratje-prik”. Hiervoor kunnen de deelnemers zich aanmelden bij 0622319579. Je kunt je per team van 3 personen aanmelden. Hiermee zijn grote prijzen te winnen die aan de bar zijn in te wisselen.

Zondagochtend is het traditionele vogelschieten. Tussen 11.15 en 11.45 uur kan men inschrijven voor het vogelschieten bij het Witte Paard. Deelname vanaf 18 jaar. Kosten € 9,- pp en € 1,- voor de Koningspot. Om 12.00 uur wordt het openingsschot gelost. Tijdens de eerste ronde is er ook nog mogelijkheid om in te schrijven voor het vogelschieten. De jeugd schiet op een eigen vogel voor de titel Prins of Prinses. Deelname is voor de jeugd van het voortgezet onderwijs t/m 17 jaar en is gratis. Aanmelden kan op het zeskampterrein nabij het vogelschieten. 
Aansluitend is op het veld de huldiging
van het nieuwe Prinsenpaar en Koningspaar.

Op zondagmiddag 2 juni is er vanaf 14.30 uur weer een seniorenmiddag met live muziek bij het Witte Paard. En er mag natuurlijk ook gedanst worden! Hopelijk mogen we deze middag een grote opkomst verwachten, zodat we dit succes de komende jaren weer terug kunnen laten komen.

Hopelijk staat ons niets meer in de weg om samen weer een gezellige Zieuwentse kermis te gaan vieren, met voor een ieder wat wils.
Van de laatste nieuwtjes houden we jullie graag op de hoogte via de gebruikelijke kanalen.
We hopen u allen weer tegen te komen en wensen u een fijne kermis toe!

Groeten, 

Feestcommissie Zieuwentk

Opzoek naar Foto's van de kermis?